top of page
  • Forfatterens bildeAlt Om Bålpanner

Tradisjonell bålpanne - Best i test!

Oppdatert: 4. feb.

*Innlegget inneholder reklame ved annonselenker til forskjellige leverandører


Den gode gamle trebeinede bålpannen med hengende fat, står på mange hytter rundt om i Norge. Espegard var en av de første som kom med en slik bålpanne. Etter dette står konkurrentene i kø. Vi har derfor testet disse bålpannene:

1. Bålpanne fra Espegard

2. Bålpanne fra Europris

3. Bålpanne fra Clas Ohlson

4. Bålpanne fra Biltema

5. Bålpanne fra Jula

6. Bålpanne fra Sunwind


Vi tester etter disse kriteriene:

Design 1 - 6

Funksjonalitet 1 - 6

Pris 1 - 6


1 – Bålpanne fra Espegard – Bålpanne 60


Bilde av Espegard bålpanne 60
Espegard Bålpanne 60 - Bilde: espegard.no

Bålpannen fra Espegard er en god gammel traver. Den er ikke billigst i klassen, men er nok en av de mest solgte i Norge. Med en del år på baken har Espegard klart å utvikle en del tilleggsutstyr til sine bålpanner. Dette er en stor fordel, og gir den ekstra poeng i funksjonalitet. Selv i år har de kommet med et nytt tilleggsutstyr som gjør bålpannen mer rentbrennende. Det er en velkommen funksjon for alle som ikke liker røyk. Prisen taler litt imot, og når man i tillegg skal ha med litt tilleggsutstyr, så kan det bli en dyr pakke.

Pris: 1989,- (Hyttefeber.no)

Utstyr som følger med: Grillrist, oppheng til kokekar


Vi gir karakterene:

Design – 4

Funksjonalitet – 6

Pris – 3

Totalt: 13


Mer utfyllende test finner du her

2 – Bålpanne fra Europris - Grillman


Bilde av Grillman bålpanne fra Europris
Bålpanne Europris Grillman - Bilde: europris.no

Bålpannen fra Europris er en god konkurrent i markedet. Det kan være en liten jobb å sette den sammen, men det er noe du bare gjør en gang. Ellers så ser bålpannen bra ut. Den har store likhetstrekk med Espegard, og designet er vel inspirert fra den. Prismessig scorer den bedre enn konkurrenten, og den har i tillegg med en type gnistfanger. Vi vil ikke si at den helt gjør jobben, da den ikke hindrer gnister å gå opp og fly av gårde. Europris har kun ekstra trekk som tilleggsutstyr av det vi finner, og det er et must. Disse bålpannene varer ikke lenge hvis de står ute i regn og snøvær. Da kommer de fort rust!

Pris: 1299,- (europris.no)

Utstyr som følger med: Grillrist, gnistfanger


Vi gir karakterene:

Design - 4

Funksjonalitet – 4

Pris – 5

Totalt: 13


3 – Bålpanne fra Clas Ohlson – Hengende bålpanne


Et bilde av hengende bålpanne fra Clas Ohlson
Bålpanne fra Clas Ohlson - Bilde: clasohlson.no

Svenskene klarer ikke å holde seg unna bålpanne-markedet. De ønsker også å komme med sine bidrag. Det har de gjort veldig enkelt! Bålpannen er rask å sette opp, henger veldig lavt, og er laget med relativt tynt materiale. I og med at den er litt mindre enn andre, så kan denne fint tas med på kortere turer og settes opp der. Den både lett av vekt og lett å sette opp. Minus her er at det ikke følger med grillrist som de andre, men det kan kjøpes til. Den er den billigste bålpannen i testen, men scorer dårligst på kvalitet. Her får du det du betaler for! Etter å ha lest en del anmeldelser på Clas Ohlson så er folk generelt fornøyd, og bevisste over kvaliteten.

Pris: 399,90,- (clasohlson.no)

Utstyr som følger med: Inget tilleggsutstyr


Vi gir karakterene:

Design - 3

Funksjonalitet – 2

Pris – 6

Totalt: 11


4 – Bålpanne fra Biltema - Bålpanne


Bilde av en bålpanne fra biltema - test
Bålpanne fra Biltema - Bilde: biltema.no

Biltema er kjent for å komme med produkter som er enkle og billige. Dette er intet unntak. Bålpannen fra Biltema er av kjent kvalitet. Den har fine justeringsmuligheter, enkel å sette opp, og virker stødig. Grillrist og grillrake følger med. Problemet vi ser her, er lite tilleggsutstyr, som for eksempel regntrekk. Denne bålpannen bør settes under tak eller inn i boden for å beskytte om regn og snø. Det kan bli vanskelig med den størrelsen.

Pris: 999,- (biltema.no)

Utstyr som følger med: Grillrist, grillrake


Vi gir karakterene:

Design - 4

Funksjonalitet – 3

Pris – 5

Totalt: 12


5. Bålpanne fra Jula - Bålpannegrill


Bilde av en bålpanne fra Jula
Bålpanne fra Jula - Bilde: jula.no

Jula har utformet sin bålpanne litt forskjellig. Den har bein på bålfatet, og har i tillegg en tripod over hvor grillristen henger. Da kan det bli mye bein! Grillhøyden kan fint justeres. Fordelen med denne, er at den enkelt kan transporteres. Prisen er heller ikke noe å skue over. Som flere av de andre bålpannene, så har heller ikke Jula noe tilleggsutstyr til sin bålpanne.

Pris: 499,- (jula.no)

Utstyr som følger med: Grillrist


Vi gir karakterene:

Design - 3

Funksjonalitet - 2

Pris - 6

Totalt: 11


6. Bålpanne fra Sunwind - Embla


Bilde av Embla bålpanne fra Sunwind
Bålpanne fra Sunwind - Embla - Bilde: sunwind.no

Sunwind er et merke som knyttes sterkt til hyttemarkedet. Så det er ikke uten grunn de er med i denne testen. Både grillrist og gnistfanger følger med i pakken. Selv om gnistfangeren er i 3 deler, og ikke 100% heldekkende, er det et fint tillegg å ha med. Litt minus med denne, er at den har hull i bunnen, men ingen askesamler eller glørsamler under. Da må man passe på underlaget. Det gjelder for så vidt de fleste bålpannene i denne testen, da de gir mye varme nedover. Pass på underlaget! Skal ikke stå på brennbart uten beskyttelse. Bålpannen for øvrig gir et godt inntrykk. Sunwind har litt diverse tilleggsutstyr, men ikke på langt nær så mye som konkurrenten Espegard.

Pris: 1695,- (sunwind.no)

Utstyr som følger med: Grillrist, gnistfanger


Vi gir karakterene:

Design – 4

Funksjonalitet – 4

Pris - 4

Totalt: 12


Da har vi testet disse 6 bålpannene i samme segment. Selv om det er endel forskjeller på disse bålpannene, er det sammenlagt ikke store forskjeller i karakter. Det er positive og negative sider ved de fleste. Men vinneren vi kårer i denne testen er:

Espegard Bålpanne 60


Tett fulgt av Europris Grillman! Men vi mener Espegard har litt flere muligheter når det kommer til tilleggsutstyr.


1 420 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page