top of page
  • Forfatterens bildeAlt Om Bålpanner

Nyheten Eva Solo Firecube

Oppdatert: 20. jan.

*Innlegget inneholder reklame igjennom annonselenker for Bakeren og Kokken


Eva Solo som er kjent for sine kvalitetsvarer med skandinavisk design, har kommet med ett par nye bålpanner. Eva Solo Firecube og Eva Solo Firecylinder. Du kan lese våre tanker om Firecylinder her. Eva Solo går igjen til det enkle og praktiske designet som de vel er kjent for. Denne gangen en bålpanne som er formet som en firkant. Den litt fiffige delen, er at Firecube kan vinkles i to vinkler. En rett når man f.eks skal grille, og en på skrå for å få mer gleden av bålet og kosen. Fungerer det? Ja, det vil vi si. Men ikke bytt vinkel mens den er i fyr. Ta dine forhåndsregler.
Vi tester etter disse kriteriene:

Design 1 - 6

Funksjonalitet 1 - 6

Pris 1 – 6


Design - 4

En bålpanne med et enkelt design utført i Cortenstål. Først litt om Cortenstål. Corten er en type spesialstål med en legering. Dette gjør at den raskt får en ytre hinne av rust. Grunnen til dette er at denne ytre hinnen gjør at rustprosessen videre forsinkes. Materialet er f.eks mye brukt langs veier, slik at vedlikehold skal holdes til et minimum. Men flere og flere bruker dette materiale pga den rødbrune patinaen den får når den ruster. Som Eva Solo her har gjort med sin Firecube. Du finner det også på skillevegger, plantekasser osv i hagen. Det er ikke lenge siden denne trenden begynte, og nå er den her for fullt.

2 ting man skal passe på med denne «rustfargen». Du kan lett bli brun på hender eller klær dersom du er borti den. Det smitter ikke over like lett som vanlig rust, men greit å være påpasselig. Den andre tingen er underlaget. Dersom Corten produkter står ute og har vertikale flater, kan regnet fra med seg litt rustfarge der den lander. Så f.eks på Firecube bør du ha et underlag. Sjekk dette underlaget som hindrer varme å komme ned.

For øvrig synes vi det er et fint design, men Corten er ikke for alle. Fordelen er helt klar. Lite vedlikehold og kan stå i all slags vær.


Funksjonalitet – 4

Eva Solo Firecube scorer poeng med den enkle løsningen med 2 vinkler. Det er gjort så enkelt, at det ene hjørnet er kuttet av, slik at bålpannen kan bikkes på det hjørnet. Da får du mer bålkos, og ligner litt mer på sin slektning, Eva Solo Fireglobe, hvor bålkosen står litt mer i fokus. Når den er vinklet skrått, har den også mer le for vinden, noe som er et stort pluss. Skal du derimot grille med grillristen, som kan kjøpes til, så setter du den rett så du har den store flaten å grille på. Corten gjør bålpannen solid og holdbar.
Pris – 3

Nå er dette en relativ ny bålpanne, og laget med hinsidige priser etter koronapandemien og krigen i Russland og Ukraina. Men en veiledende pris på 5499,- så ville vi funnet en plass det er tilbud.

Grillristen kan kjøpes for 799,- og du har ca 44x46cm steke flate.

Total karakter - 11

Konklusjon

Vi liker Eva Solo Firecube. Det er en design bålpanne, og det må man betale litt ekstra for. Men her har du helt klart en bålpanne for de 10-20 neste årene ved riktig bruk!

Anbefales til deg som ønsker Corten!
112 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page