top of page
  • Forfatterens bildeAlt Om Bålpanner

Hvordan velge den beste bålpannen for camping og friluftsliv?


camping bålpanne
Nyt campinglivet med en bålpanne

Når det kommer til camping og friluftsliv, er en god bålpanne et must-have for å lage mat over åpen ild. Men med så mange forskjellige alternativer på markedet, kan det være vanskelig å velge riktig en for dine behov. Her er noen ting å vurdere når du velger den beste bålpannen for camping og friluftsliv.


Størrelse og vekt: Når du velger en bålpanne, er det viktig å vurdere størrelsen og vekten. Hvis du skal bære pannen med deg på fotturer eller backpacking turer, vil du ønske å gå for en mindre og lettere panne. Men hvis du skal bruke den på en fastbase camp, kan en større og tyngre panne være mer praktisk.


Materiale: Bålpanner kan lages av forskjellige materialer, som stål, aluminium og titanium. Stålpanner er ofte billigere, men kan ruste og bli tungere når de blir våte. Aluminium er lettere enn stål, men kan lett bli skadet av høye temperaturer. Titanium er det dyreste alternativet, men er også det letteste og mest holdbare materialet.


Form: Bålpanner kan komme i forskjellige former, fra tradisjonelle runde panner til rektangulære panner med flere rom. Runde panner er ofte enklere å bruke, men rektangulære panner gir deg mer plass til å lage mat for flere personer.


Solo Stove bonfire bålpanne
Midtpunktet på leirplassen - Solo Stove

Se test av rentbrennende bålpanner her


Tilbehør: Noen bålpanner kommer med ekstra tilbehør, som lokk eller håndtak. Disse kan være nyttige for å kontrollere varmen eller for å transportere pannen enklere.


Sikkerhet: Sørg for at bålpannen din har sikkerhetsfunksjoner som et stabilt fotfeste og håndtak som ikke blir varme.


Slik holder du bålbruken trygg


Etter å ha vurdert disse faktorene, bør du være i stand til å velge den beste bålpannen for dine camping og friluftslivsbehov. Husk at det viktigste er å velge en panne som passer dine individuelle behov og som du vil føle deg komfortabel med å bruke.

4 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page