top of page
  • Forfatterens bildeAlt Om Bålpanner

Test: Eva Solo Fireglobe eller Höfats Bowl

Oppdatert: 20. jan.

*Innlegget inneholder annonselenker fra forskjellige leverandører

Her ser du bilde av Eva Solo Fireglobe og Höfats Bowl
Test av Eva Solo Fireglobe og Höfats Bowl

Om Testen:


Eva Solo, fra Danmark, har mer enn 100 års erfaring innen design. I senere tid har de designet Eva Solo Fireglobe, som hittil er deres mest kjente bålpanne. Det er mer eller mindre en halv kule som er vinklet, og montert tre bein på. Funker det? Absolutt. Det er et smykke, designmessig, men er den like funksjonell? Det skal vi finne ut!


Höfats er et relativt nytt tysk design selskap, som lager nye og innovative produkter. Mye av dette rettet mot varme og flammer. De har flere bålpanner i produktkatalogen, men siden Höfats Bowl er såpass lik Eva Solos Fireglobe, så er det denne vi skal sjekke i dag. Designmessig ganske lik. Eneste forskjell her er beina. Bowl har en trådbase, hvor halvkulen ligger løst på beina. En enklere løsning som fungerer helt ok! Du kan lett endre vinkel hvis du f.eks skal grille. Der slår de Eva Solo greit.


Vi tester etter disse kriteriene:

Design 1 - 6

Funksjonalitet 1 - 6

Pris 1 - 6


Eva Solo Fireglobe


Bilde av Eva Solo Fireglobe
Test av Eva Solo Fireglobe

Design - 4

Vi skrev litt om designet over, og det er ikke mye annet å si. Det er en veldig enkel bålpanne. Den har et fint håndtak i toppen, som gjør den litt enklere å flytte på. Det følger med en liten rist i bunnen, som hjelper på med luftsirkulasjon til bålet. Varmen nedover gjør slik at du må passe på at den ikke står på brennbart. Halvkule designet gjør at du kan vri den fra vinden, slik at den får en naturlig beskyttelse mot vinden. Men snur vinden så får man fort vind inn til bålet, og da kan det være at aske og glør kan blåse ut av bålpannen.


Funksjonalitet - 3

Du kan få 2 funksjoner ut av Eva Solo Fireglobe. Du har bålpanne som varmer, og du kan sette inn grillrist til å grille enkel grillmat. Du får da ca 38cm grillflate, noe som er helt greit til 2 personer.


Pris - 3


Veiledende pris på denne er: 4449,-


Til at det er en «design” bålpanne, så er det innafor. Mange bruker denne bålpannen mer til pynt og stemning enn varme og matlaging. Allikevel så koster den en del mer enn en enkel Espegard bålpanne.

Hvis du ønsker å grille på Fireglobe, så koster grillristen 699,- men du kan få den billigere. Her har du den på tilbud: Grillrist


Total karakter: Sterk 3


Du finner den på her:Höfats Bowl


Bilde av Höfats Bowl
Test av Höfats Bowl

Design - 4

Da Eva Solo ble lansert før Höfats Bowl, så er vi ganske sikre på hvor Höfats har fått sin inspirasjon fra. Samme utforming med halvkule, dog en enklere versjon. Ingen håndtak i toppen på denne halvkulen, men det trengs egentlig ikke. Den veier bare rundt 7kg, og kan enkelt flyttes. Trådbasen er løs, så da må man flytte på begge. Løsningen med at man kan vinkle bålpannen slik man ønsker er en smart løsning. Da kan du velge om du vil beskytte bålet mot vinden, eller om du vil ha den flat for å grille. Dette gir også mulighet for større grillflate i forhold til Fireglobe.


Funksjonalitet - 5

De scorer bra på at de har mer tilbehør. Du kan velge mellom lav trådbase eller en høyere tripod løsning. Med tripod løsningen så kan du enten stå rundt bålet, eller stå å grille. Valgmuligheten er i hvert fall velkommen! Höfats har også utviklet flere grilltilbehør. De har en vanlig grillrist som gjør jobben, eller så kan du bruke en eller 2 «plancha», som er en halvmåneformet plate i støpejern. Midten er tatt bort slik at du fortsatt for varmen fra bålet i midten av bålpannen dersom du bruker 2 «plancha». Dette er også nødvending for lufttilførsel. Det kommer stadig mer utstyr som de utvikler, og i det avdelingen scorer Höfats bra. De videreutvikler sine produkter! De har trekk til å dekke over bålpannen når den ikke er i bruk. Det er nødvendig pga materialvalget som er emaljert stål. Emaljen kan fort brenne bort, og da kommer rusten. Hold den tørr! Det nyeste tilbehøret er plate du legger i bunnen på bålpannen som skal redusere røyk. Den er ikke testet, men kan bli moro å sjekke ut!


Pris - 3


Veiledende pris på denne er: 2650,-


Hvis du ønsker alle funksjonene til Höfats Bowl, så må du regne med at du må betale litt mer.

Grillristen koster 539,- og hvis du ønsker deres "Plancha" som er en stekeplate i støpejern, så må du ut med 749,-. Fordelen med å steke på støpejern, er smaken! Man kan også få en kjempe god steke skorpe hvis man skal lage seg en god biff.


Total karakter: 4


Du finner den på tilbud her:
Konklusjon:


Det er ikke mye som skiller Eva Solo Fireglobe og Höfats Bowl. Men det er Höfats Bowl som går seirende ut av denne testen. Det er rett og slett på grunn av gode muligheter å bruke bålpannen på forskjellige måter med det tilbehøret som er tilgjengelig.

Vil du lese noen av våre andre tester?


*Innlegget inneholder annonselenker fra forskjellige leverandører
91 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page