top of page
  • Forfatterens bildeAlt Om Bålpanner

5 ting du lett kan lage over bålpannen


Dersom man har en bålpanne finnes det nesten ingen grenser på hva man kan lage, men noen ting er enklere enn andre. Vi har funnet 5 ting som garantert vil falle i smak og som er utrolig lett å lage over en bålpanne.


Lett mat på bålpannen

Pølser med ketchup og sennep
Lag mat på over bålpannen - For eksempel pølser!

Blant hovedrettene er det mange gode alternativ, men når vi snakker om lett mat på bålpannen så er pølser det første som må nevnes. Du kan grille pølsene på spyd eller på rist dersom bålpannen din har det. Server med ketchup, sennep, løk og lompe eller pølsebrød. Det blir ikke spesielt mye enklere. Pass på så ingen pølser avgård med bål-døden! Mang en pølse har unødig funnet bunnen på bålet.Dersom du har en god rist er det også minst like enkelt å lage hamburger. For et ekstra godt resultat kan du prøve å grille hamburgerbrødene i en kort periode før du server, bare pass på at de ikke tar fyr. Du kan også smelte litt ost på toppen og servere med tomater, løk og en god dressing. En lite tips fra en kokk: Ferske burgere har en tendens til å sette seg fast. Men visste du at du faktisk begynner å slippe, når de er klare til å snus? Ved riktig temperatur selvsagt. Har du et flammehav under der, så blir den nok svart!


Hjemmelaget Béarnaisesaus smaker best til indrefilet
Hjemmelaget Béarnaisesaus - Foto: matprat.no

Et litt mer spennende alternativ over bålpannen er en god indrefilet. Dette er den møreste delen av kjøttet og gjør seg utmerket på grillen. Det kan være litt utfordrende å sørge for at den blir akkurat riktig stekt over bålpannen, men det hjelper med et termometer, og det er definitivt verdt det. Server gjerne med en frisk potetsalat, grillede asparges, og en hjemmelaget Béarnaisesaus.Snack bålpanne

Når du er ferdig med hovedretten vil du kanskje avslutte med en snack over bålpannen. Det klassiske alternativet her er marshmallows. Det er få ting som er enklere å lage over en bålpanne enn marshmallows, du bare spidder dem på et spy og holder dem over flammen. Barna vil også elske å grille sine egne marshmallows.

Smores, marshmallows, sjokolade og kjeks over bålet
Et must rundt bålet når ungene er med. Gøy for dem, gøy for deg!

For et litt mer avansert alternativ kan man lage s’mores. Dette er en populær bålpanne snack som lages ved at man plasserer grillede marshmallows og smeltet sjokolade mellom to kjeks. Du kan velge din favoritt kjeks med spennende smaker, men det trenger ikke å være så veldig mye mer avansert enn mariekjeks. Når det gjelder sjokoladen har du også flere alternativer, men vi foretrekker å bruke melkesjokolade.


55 visninger
bottom of page